grecki jogurt z dodatkami


Składniki:
  • jogurt grecki (bardzo gęsty)
  • miód płynny (naturalny)
  • orzechy włoskie, posiekane
Wykonanie:
Jogurt nakładamy łyżką do lodów - zgrabne kulki ładnie wyglądają ;) (skoro przepis prosty maksymalnie, to niech chociaż wygląda).
Polewamy miodem.
Posypujemy orzechami.
Jemy. Jako deser, lub po śniadaniu weekendowym.

Przepis: 
Odtworzenie na podstawie pychoty podawanej w Meltemi Kręglickich w Warszawie.
Jeśli użyto tam innych sekretnych składników - to ich nie wyczułam, ale ta wersja też jest doskonała.

3 komentarze:

Arvén pisze...

Grecki jogurt, podstawa moich śniadań :-) Taka wersja jest jedną z moich ulubionych!

cozerka pisze...

moje ulubione śniadanie albo kolacja....czasami dodaje suszone figi albo daktyle...wtedy ograniczam ilość miodu :)

rozpusta

aga pisze...

pyszny te deserek:)

Prześlij komentarz

Related Posts with Thumbnails