Składniki:
- jogurt grecki (bardzo gęsty)
- miód płynny (naturalny)
- orzechy włoskie, posiekane
Jogurt nakładamy łyżką do lodów - zgrabne kulki ładnie wyglądają ;) (skoro przepis prosty maksymalnie, to niech chociaż wygląda).
Polewamy miodem.
Posypujemy orzechami.
Jemy. Jako deser, lub po śniadaniu weekendowym.
Przepis:
Odtworzenie na podstawie pychoty podawanej w Meltemi Kręglickich w Warszawie.
Jeśli użyto tam innych sekretnych składników - to ich nie wyczułam, ale ta wersja też jest doskonała.
3 komentarze:
Grecki jogurt, podstawa moich śniadań :-) Taka wersja jest jedną z moich ulubionych!
moje ulubione śniadanie albo kolacja....czasami dodaje suszone figi albo daktyle...wtedy ograniczam ilość miodu :)
rozpusta
pyszny te deserek:)
Prześlij komentarz