Składniki: (na 2 porcje)
- opakowanie świeżego makaronu
- 250 g pomidorków trusskawkowych / koktajlowych
- 1 mała cukinia
- 3 ząbki czosnku pokrojonego w plasterki
- 5 suszonych pomidorów w oliwie
- sól morska
- suszony tymianek
- biały pieprz
- chilli w proszku
- oliwa z oliwek
- świeżo starty parmezan
- oliwa z czosnkiem (ewentualnie)
Nagrzać piekarnik do 140 stopni
W naczyniu żaroodpornym układamy pomidorki przekrojone na połówki.
Posypujemy je pokrojonymi pomidorami suszonymi.
Dodajemy pokrojoną w półplasterki cukinię i czosnek
Posypujemy tymiankiem, pieprzem, solą, chilli
Polewamy oliwą z pomidorów (plus ewentualnie zwykłą oliwą)
Pieczemy przez godzinę, po upieczeniu zostawiamy w piekarniku przez kwadrans
Na ugotowany makaron wysypujemy warzywa, polewamy oliwą z czosnkiem, posypujemy parmezanem
Przepis:
Trufla
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz