arbuz ze smażonym boczkiem


Składniki (na 1 porcję):
  • kawałek arbuza - plaster grubości 1,5-2cm
  • ser - oryginalnie camembert (IMO lepsze z niebieskim serem lub kozią roladą dojrzewającą)
  • kilka liści sałaty - skropione mocno cytrynowym winegretem
  • 2-3 plastry boczku wędzonego, usmażonego (IMO szynka parmeńska ugrillowana w piekarniku jest bardzo sensowną alternatywą)
Wykonanie:
Układamy kolejne warstwy:
arbuz, ser, sałata, świeżo usmażony boczek.
Doskonałe jako przystawka, lub letnie śniadanie.

Przepis:
Wojciech Modest Amaro, przepis z jakże ambitnego czasopisma dla kobiet Glamour (nie pamiętam który numer, ale rocznik 2010)

7 komentarzy:

Kubełek Smakowy pisze...

cudowne, zielono-czerwono-brązowe danie. Kolorowe i zachęcające. Boczek mocno wysmażony, ale na boczek się nie skuszę.

Arvén pisze...

Takie połączenie chyba by mi do głowy nie przyszło.
A zapowiada się wyjątkowo smakowicie, i jeszcze to zdjęcie!

Karmel-itka pisze...

arbuz i smażony boczek?
no, odważnie, odważnie.

KUCHARNIA, Anna-Maria pisze...

Ależ uwielbiam takie "kontrowersyjne" zestawienia! Wspaniały pomysł, już się nie mogę doczekać, by spróbować:)
I bardzo ciekawy blog!
Pozdrawiam Cię serdecznie!

aga pisze...

fajne polaczenie smakow, wyglada super!

Małgosia pisze...

pieknie to wyglada, jest takie... soczyste i apetyczne :)

wykrywacz smaku pisze...

Fajne zdjęcie, zapraszamy na nasz portal kulinarno - fotograficzny http://wykrywacz-smaku.pl/ :)

Prześlij komentarz

Related Posts with Thumbnails