Składniki (2 porcje):
- makaron
- sól
- 2 jajka
- 5 łyżek kwaśnej gęstej śmietany
- 6 łyżek świeżo startego parmezanu
- oliwa z trufli (kilka kropli, do smaku)
- biały pieprz
- 2 łyżki masła
Ugotuj makaron al dente.
W misce roztrzep jajka ze śmietaną i parmezanem.
Dodaj oliwę z trufli i biały pieprz.
Odcedzony makaron przełóż do garnka, dodaj masło i wymieszaj.
Wlej masę jajeczną.
Wymieszaj.
Ewentualnie dopraw solą i oliwą.
Przepis:
Nigella Lawson, Kuchnia. Przepisy z serca domu
6 komentarzy:
Oj, mnie tez ten przepis kusi, odkad dorwalam "Kitchen" Nigelli. I pewnie w koncu skusi :)
zjadlabym sobie taki makaron...:)
kurcze, a ja zawsze tylko oglądam Nigellę... lubię na nią patrzeć jak gotuje, ale przyznam szczerze jeszcze żadnego z jej przepisów nie wykorzystałam... chyba pora naprawić to zaniedbanie :)
Mam tą książkę, ale nic jeszcze z niej nie zrobiłam, jakoś tak, nie może mnie kobieta zaczarować.. Pozdrawiam!
mmm jestem pewna, że taki makaron smakuje obłędnie pysznie!
pozdrawiam,
Paula
pysznie aromatycznie!
Prześlij komentarz